eksar:
Na ja gyakorolna, ha tudná hogy kell. Nem pedig ott helyben csináld már hogy haladjatok.
Dilikutya:
Áldassék a hibajavító! Még jó hogy feltalálta valaki. Mert nekem aztán tényleg pocsék a helyesírásom, nem hogy a gépelésem.
Te meg gondolom akkor nem vagy a moderátorok kedvence.
Lexy:
Ez teljesen érthető. Azért még nem vagyunk olyan közel egymáshoz. ÉS gondolom még a hozzánk közel állókhoz is nehéz beszélni róla.
De jó olvasni hogy már jobban vagy.
Dani:
Sok mindent hallani Németországról. Most bőven lenne ember, sok a bevándorló. De ,ég így sincs ember a munkára. Na ez itt a baj. Nálunk meg bezzeg azért nincs inkább ember mert olyanok a munkakörülmények meg a fizetés hogy nem akarnak menni oda.
Ez az életfelfogás meg jó. Magabiztosság + optimizmus! Csak mértékkel. Ne vigyük túlzásba. Néha jó kicsit ráizgulni a dolgokra.
Nanabansama Tsukasa:
Na ilyenkor jön a jó kérdés, hogy akkor miért azt tanultál? Nem mást? Nem volt így elképzelésed?
Hát majd várom, hogy jöjjön meg az új kártyám. Aztán hátha jó lesz. De inkább azt az automatát cserélnék már ki. De éppen elég hogy mennyire lehúz a bank nem kell még más is. Pl nem értem ha kel fizetni havi számla díjat meg még külön éves kártya díjat. Akkor minek kell még fizetni az új kártyáéért? Pláne ha azt a bank akaratából lesz cserélve!?
De téged meg hogy húztak le? Pláne hogy sikerült visszaszerezni?
Az élet olyan mint egy doboz bon bon, sohasem tudhatod mit veszel belőle!
goku5 írta:
Dilikutya:
Áldassék a hibajavító! Még jó hogy feltalálta valaki. Mert nekem aztán tényleg pocsék a helyesírásom, nem hogy a gépelésem.
Te meg gondolom akkor nem vagy a moderátorok kedvence.
Hát inkább chatfelületeken írok legtöbbször. Ott csak írod és rögtön nyomsz a küldésre. Nagyon sok szlenget használok, így a káromkodás is benne van.
Fórumokon azért próbálom moderálni magam. De ha felbosszantanak, akkor beleírom, amit gondolok. XD
Én azért vállalom a felelősséget, amit mondok és nem azért, amit Te értesz alatta!
Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az, ami Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ, hogy Te ki vagy!
Nem azért vagyok őszinte, hogy mindenki szeressen, hanem azért, hogy magamat ne utáljam!
animeboy:
Én "szeretem", 24-ek után egyből szoktam menni edzeni is, mert ha hazamegyek, utána tuti le nem megyek, így kicsit fáradtabb vagyok az első szabadnapon (mert utána már nem fekszek le), de így legalább van időm illetve hétközben is eltud az ember intézni dolgokat.
Lexy:
Rendben, majd várom a képet akkor.
Dani:
Igen, a kaja nem egyszerű, nekem is vannak ilyen időszakok, de azért mértékkel próbálom.
Nálunk sem a korlátozás miatt van ez, hanem a spórolás, meg a tervezési gondok, barom nagy lobby, vélhetően elenyészően kicsi fűtésrendszerrel.
A bejárat mellett is vagyunk ráadásul, szóval mikor jönnek-mennek, folyamat ránk kotorják a hideget, légfüggöny sincs még.
A kondi meg csak simán spórol, persze árat emeltek, vagy 5 ezret.
xman7:
Szia, örülök, hogy te se vesztél el.
Hát, ha van kis időd, olvass vissza, na jó, kicsit több idő kell hozzá.
Veled mi újság? Hogy telt ez a röpke néhány év?
Nem tudja valaki Szilv13-al mi újság?
Remélem vele is minden rendben van.
Sziasztok!
Hát végre visszatértem melóba, eléggé nyúzott vagyok, mindig eszméletlen fásztó az elsö hét egy szünet után..
Tsukasa:
Igen persze jobban, elég gyakran fáj a fejem vagy van migrénem szóval hozzá nagyjából vagyok szokva...Csak azért nyilván nem kellemes..
Hát ez ismerös amúgy, külsömmel én se vagyok megelégedve, sokszor a belsömmel sem, de azzal manapság már sokkal jobban kijövök, a külsö meg most annyira nem érdekel. Kicsit sikerült ezeket félretenni, nyilván még ott bújkál bennem, de jobbna kezelem mint régen. Remélem eztán is tudod majd jól kezelni a depressziót, csak azért óvatosan , mert bármikor hátba támadhat...
Néda itt is egy kettyós te elötted
goku5:
Nem is az hogy nem álltok közel, és igen nagyon közel állóknak is nehéz volt és még most is az beszélni róla. De most olyan okésnak érzem szóval csak így halkan elmondom.. Édesanyám itt hagyott minket Októberben, nagyon hirtelen. Rengeteg érzés kering bennem ezt illetöen, azt hiszem több mint az átlagnak, mert volt egy s más a háttérben. Még mindig örlödöm dolgokon. De úgy általánosságban csak nem gondolok a dologra. De mint mondtam msot már azért úgy jól vagyok, néha elöjönnek dolgok, de ez ilyen.
És igen nem írtam/írtunk. Mint fent említettem elsö meló hét szabi után.. Finoman szólva is ki vagyok. Nehéz visszaszokni az egésznapos álláshoz, meg ahhoz hogy hogyan osszam be az idömet itthon. Szinte minden nap ránéztem fórumra és mindig az volt bennem hogy "jajj kéne írni, de kicsit késöbb" aztán ezt követöen vagy neki álltam ja´tszani, vagy elaludtam a székemben és elfelejtettem, és ez így minden nap.. Majd jövöhét már jobban fog menni ^^
xman7:
Szia, örülök hogy ide értél! bár már mondták már elöttem de mesélj mi a helyzet?
Vegeta:
Még várj picit, még nem jutottam el odáig, majd a hétvégén!
Vegeta. Itt van mindenki? Remélem ki alakul majd egy olyan napi szintü közegint régen. Szilvi meg van nekem facen.
Hűs reggelen a szél faleveleket sodor
A járdán, sárgán, mind zizegve fél
Megfakult képek sorozatát látom
Ahogy tüzes emlékeimre ráfagy a dér
Elhidegültünk, a szívem se forró
Úgy érzem magam, mint egy elszáradt kóró
Ha rajtam múlna, már nem lenne barátom
Azt látom néha szinte idegen a családom
Ez mind az én hibám, mindenért bocsánat
Magányos vagyok, csak nézd meg a szobámat
Sötét és hideg nincsenek emlékek halomban
Didereg a szívem, ott kuporog a sarokban
Érzelmeim tengere befagy, és kiapad
Nem vagyok más, csak egy kiszáradt sivatag
Csak most érzem tettem, szörnyű oldalát
Úgy sajnálom, hogy akkor nem figyeltem oda rád
Forró a nappal, de az éjszaka jéghideg
Hogy itt legyél velem, neked nem éri meg
Pedig én is vágynék már, akarom, kérlelem
Ha kibírsz még engem, kérlek légy velem…
[center]
Uh sorry, nagyon nehez hetem volt, igy alig volt erom barmihez is :/ volt olyan napom amikor 1 nap alatt tobb tonnat mozgattam el kezi bekaval, szoval gyilkos het allt elottem, es a jovohet is a halal lesz mert igy is 2 ember helyett melozom, most 2 napig 3 ember helyett kell x.x
Goku5: Hat igen, sajna kaptam ezrrel ehhez hasonlo kerdeseket. Szerintem egy gyerektol nem varhato el, hogy pontosan mi is szeretne lenni vagy mit is akar. Van egy elkepzeles, de valtozik az ember, nem mindenki marad az elso valtozatnal. Plussz anyagi oka is van, kb csak a penzes lehet barmi barmikor. Orulok, hogy ezt tanultam amugy. Jo tapasztalat szerzes volt. Sokaig animator/videojatek keszito szerettem volna lenni ( de amugy sok minden mert sok dolog erdekelt akkoriban). Talan a mai napig ami vegig kisert az a zene tanulas, de azt foleg nem tudtam se en se csalad tamogatni :/ jelenleg gyujtogettem ra, de hala a covidnak es az utana kovetkezo idoknek a gyujtes szot nem ismerem :/
Remelem a kartyad mar rendben van lehet kene jelezni, hogy nem jo az atm. Anno itt is sokat panaszkodtak aztan kicsereltek, de akkor a regebbi kartyasok szivtak mert nem akarta elfogadni xD amugy igen igazad van, nekem szerencsere nem kellett fizetnem mert 3x kaptam 1 evbe uj kartyat a bank hibajabol, mert azert loptak tolem, szetesett rendeszeruk. Plussz ossze-vissza olvadoztak egybe a bankok es total gazos volt az egesz. Random kulfoldi helyek loptak aztan nagy nehezen heteken at kinlodva vissza szereztem. Bezzeg ha tartozol mar azonnal vonjak, de forditva nem valami segitokeszek. az egyik pl ami letolvajkodott sok monit az amsterdambol valami Uberes ize. Mondtam a bankba, szerintetek en Amsterdamba vagyok egy taxi felesegbe!? XD neztek nagyot. Amugy eleinte nem segitettek semmit, ezert elmentem a rendorsegre majd vissza mert lattak, hogy a felturom a foldet a sajat monimert aztan betojtak es mindjart nyaltak korbe xD elinditottak valami kartya vizsgalatot, nem ez a neve, csak nem tudom pontosan, hogy is nevezik es hoppa igazam volt. nagyjabol ennyi az egyik story.
Xman7: Szia hat nagyon nehez hetem van/volt, sok volt a fizikai melo aztan roviden ennyi nalad mi a helyzet?
Lexy: uhh megertem, en is pont ezt erzem. Sok pihi aztan egybol egy gyilkos het -.-
Igen nagyon nem az, fronterzekenysegem nekem is van sajnos pl. remelem azert nem tul gyakori.
Ah megoldom es ovatos is vagyok mert neha ugy erzem az egesz bolygo depije belem koltozne xD de ez az pacsi ket kettyos xD
Oh nagyon sajnalom ami anyukaddal tortent. nehez honapokon lehetsz tul, de oszinten remelem javulgat a helyzet nalad, mind erzelmileg es mindenhogyan.
Vegeta: en sajnos nem. Facen nem voltam sose aktiv, igy ott se nagyon tudom ki elerheto :/
A helyesirasi es elgepelessel ezer bocsi, de latjatok elegge keson irtam, igy 8at latok mar mindenbol xD ha valami nem tiszta kerdezzetek es ujra fogalmazom vagy kitalalom mit is akartam irni xD.
👽🌌🚀🛰🌠🌙♾
🔪 花子くん (七番さま 🔪
🌙 柚木つかさくん 🌙
🦊🍂 "狐の鉤爪を解き放て !"
"Let the kitsune guide you!" 🍂🦊
Nanabansama_Tsukasa írta:
Dani: o Maltan el. Kinezetre szep hely, de az idojaras es a sok ember engem nem vonz. A turizmus miatt sokan mennek oda. Olyan szempontbol izgalmas, hogy mennyi fele emberrel talalkozhatsz, de a tomeg lehuz. De en Svajcba elnek a hegyekbe vagy eszakon a huvos es szinten szep hegyek kozt, jo kis fenyo erdoben imadom
Uhh en imadom a borus, esos idot, csak ne azzon be a cipom, mert az engem is lehangol :/
Nemetbe volt egy ido, hogy mentem volna, de most ugy lattam, hogy ott is nagyon kellemetlen helyzetek vannak. Na meg egy idobe imadtam a nyelvet ma meg hanyok ha meghallom XD.. vagy amugy ott nem olyan kellemetlen csak nagyon nyomjak ezt?
Elején én is ezt mondtam, hogy ez mekkora jó lesz, borús esős idő. De mikor már 3-4 hónapja nem láttál rendesen napot az picit lehangoló. Így rá kellett jönnöm, hogy nekem a nap meg a meleg idő a mindenem. Igaz is, hála a klimaváltozásnak nyáron itt is nagyon meleg van + mellé még jó kis párás levegő ami meg is duplázza.
Nem tudom, sokan be vannak ijedve a német nyelvtől, holott kb elbújik a magyar mellett. Jó igen, vannak hülye és hosszú szavak. De a végén ha megtanultál pár szabályt, akkor nagyon könnyü szerintem
goku5 írta:
Dani:
Sok mindent hallani Németországról. Most bőven lenne ember, sok a bevándorló. De ,ég így sincs ember a munkára. Na ez itt a baj. Nálunk meg bezzeg azért nincs inkább ember mert olyanok a munkakörülmények meg a fizetés hogy nem akarnak menni oda.
Ez az életfelfogás meg jó. Magabiztosság + optimizmus! Csak mértékkel. Ne vigyük túlzásba. Néha jó kicsit ráizgulni a dolgokra.
Szerintem a bevándorlókból nagyon sokan nem melóznak, csak élvezik a németországi kényelmet. Meg az a baj, hogy nagyon kevés a szakmunkás és kevesen akarnak ilyen szakmában elhelyezkedni. Sokan inkább egyetemre mennek vagy egyáltalán sehová. Gond evvel nem is lenne, csak valahogy az évek alatt úgy alakult, hogy egy irodista lassan többet keres mint egy szakmunkás, aki valamit létrehoz. És ugy vannak vele a fiatalok, hogy hát minek tegyem magam tönkre például egy épitkezésen, mikor az irodában ülve, könnyü melóval ugyanazt meg tudom keresni.
Na de most a németek az ukránokba akarnak látják az új szakemberek, akikből fele itt se akar maradni a háború után.
De mondjuk például nekem ez az egész szituáció nagyon jó alakul, mivel suli után kb elmehetek oda dolgozni, ahova szeretnék. Mivel mindenki keresi a szakembereket stb. Na de majd kiderül
xman7
Szia, jó téged is látni!
Az álmaim nem a jövőről szólnak, hanem a múltról... Az életünk csak más szemén keresztül nyer értelmet, mert ha senki nem néz ránk, az olyan, mintha nem is léteznénk A gyengék mindig megelégszenek a szavakkal. Míg az erősebbek, azok nélkül halnak meg.
Lexy:
Nekem valahogy másabb a munka. Most kevesebb a rendelés és még korábban is be tudjuk fejezni a napot. Bezzeg tavaly meg szinte folyton tovább kellet maradni. Na de ne kiabáljam el. De meg is van a böjtje. Semmi fizuemelés.
eksar:
mester15 még hiányzik.
És ahogy nézem pont ma van a születésnapja is.
Nanabansama Tsukasa:
Ne is említsd a békás melót. Én is egész nap azzal rohangálok. Lényegében lehet szó szerint venni. Annyit kell járni vele. Max nekem annyival másabb hogy csak elektromos (gyalog kíséretű) szóval ott nem kell se húzni se tolni se emelni.
Tudom milyen is az ha nem azt tanulod meg amit dolgozol. Nekem nem volt nagy elképzelésem, csak "bolti eladó" akartam lenni de még ez se igen jött össze, mert helyben nem volt munka meg kész zsákmány. Bejárni meg nem igen tudtam.
A kártya megoldódott. Megkaptam az esedékes új kártyát. Pont most van a 3 évente esedékes kötelező kártyacsere. Csak hát ezért is minek is kell fizetni nem értem. Ők cserélik és én fizetek még sokat érte. Pedig eleve vonják a nagy éves kártyahasználati díjat. Az ATM másfél évvel korábban is elnyelte már. Jelezve volt már azóta. Meg gondolom más is. még sincs semmi csere vagy újítás rajta. Pedig másét is sokat benyel.
Hát akkor te is megjártad a kártyával a rögös utat. Halottam már ilyet. Pénzt kérni mindenért tudnak. De kiadni már nem igen akarnak. max még azért is kérnek valamennyit.
Dani:
Én valahogy másképp érzékelem itthon. Egyszerűen elképedek mennyit is tudnak már elkérni a mesterek még a segédmunkások is. Most komolyan másfél napot robotolok azért azok egy napra elkérnek!? Nagy kereslet nálunk is rájuk. De jól meg is vannak szerény véleményem szerint fizetve. Most csináltattuk a tetőt és amennyit azok is elkértek, csak a munkáért. Vagy ismerős gázos beugrott 15 percre mert nem tudtuk bekapcsolni a kazánt. Leszedte a burkolatot. szinte belefújt meg valami még csinált. Semmi csere vagy valami. Tán kicsit eldugult a portól.(15 perc) 2500Ft. És ez még a baráti ár.
Még tán az irodisták se keresnek mennye annyit mint ők. Bár kérdés mit csinálnak. De egy sima irodista nem keres olyan jól tudtommal.
A Bevándorlókkal meg ez a baj. Tényleg nem dolgoznak csak élősködnek. És többet kap mint az aki megdolgozik érte.
Szerkesztette: goku5 - 2023.01.15 21:36:43
goku5 írta:
Dilikutya:
Hát igen a chat. Ott tényleg hirtelen írsz és nem is tudol utólag javítani úgy. Ott még érthető ott Jobban előfordul.
Hát igen. Az emberek manapság túlzottan is hozzászoktak a hirtelenséghez. Hol van már az az idő, amikor az emberek papír alapú, postán feladható leveleket írtak egymásnak... XD
Én azért vállalom a felelősséget, amit mondok és nem azért, amit Te értesz alatta!
Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az, ami Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ, hogy Te ki vagy!
Nem azért vagyok őszinte, hogy mindenki szeressen, hanem azért, hogy magamat ne utáljam!
Dani: hat nem tudom, nekem a szemeim se birja a nyari fenyt, nagyin faj, persze dioptrias napszemcsire nem koltok mert hat egy olyanert vagyont kernek ^^" szoval en akkor nagyon orulok mikor nincs napsutes
Tanultam a nyelvet picit, de a hangazasatol vagyok ki, csunya, de nah van egy par csunyan hangzo nyelv xD.
Goku5: Na pacsi, nekem a sima hagyomanyos beka jutott xD ma is szarra bekaztam magam csak hogy jo legyen x.x amugy szeretem, csak ha sok van azt nem ^^"
Oh sajnalom, hogy nem sikerult megprobalnod Most is kiprobalnad? En csinaltam, de utaltam xD nem igazan szeretek sok ember kozott lenni, plane a bunkok..akik nem dolgoztak abba (tisztelet a kivetelnek persze) akkor suttyok, folyton az elado hibaja minden szerintuk, foleg az ar emelkedes
Na igen igazad van. Nekem is mostanaban lesz a csere, kar mert nagyon fain a mostani tuti valami gagyi izere cserelik megint
Remeljuk akkor mar tesznek valamit az atm csere ugyben, egy ido utan muszaj lesz, sokan fel lesznek haborodva jogosan.
Hat ez az sajnos. :/
👽🌌🚀🛰🌠🌙♾
🔪 花子くん (七番さま 🔪
🌙 柚木つかさくん 🌙
🦊🍂 "狐の鉤爪を解き放て !"
Dilikutya:
Szerintem olyan hogy kézzel írott postai levél már nem is létezik! Manapság ebben a rohanó digitalizált világban.
Nemrég pont írtam is hogy amikor is nekem kellet hirtelen írni pár sort mi lett a vége. Hát csupa macskakaparás. Tele helyesírási hibákkal. Már ennyire elszoktam tőle de szerintem legtöbb valaki is. Manapság már ez a billentyűzet megy. És hozzá a hibajavító.
Nanabansama Tsukasa:
Nekem is az a bajom a munkával hogy rengeteg van. Maga a munka nem lenne nehéz. Csak rengeteget kell csinálni. Általában roham tempóban.
Na és mit kell neked békázni? Amúgy nálatok nincs az az új fajta hidrós béka? Én is láttam már benn a cégnél is meg kiszállító kamionosoknál is ezt az elektromos fajtát. Nem az a nagy hanem csak a kisebb fajtát.
NA igen azért nekik se túl jó. De azért kipróbálnám. Azért nem minden vevő bunkó. És az eladón vezeti le a dühét. Ahogy néha én látom még nyugisabb munka mint amit csinálok.
Hát maga az új kártya jó. A legújabb fajta. Csak hát a kinézet, a kép rajta. Nem rossz, csak valahogy nekem nem tetszik. Egy egyszerű virág. Vaja hogy az előző dizánja jobban bejött.
Megint csak nagyon elnéptelenedett a fórum. Kihal a kezdő nagy lelkesedés?
Amúgy az oldalon se igen látom hogy lenne a nagy újraindulásnak valami sok jele. Lesz valami más, újdonság?
A minap azon gondolkodtam, mennyi minden változott. Msn, skype stb. Myspace iwiw. Mi meg tobzódtunk azon mi lesz velünk, amíg nem jön az új része a kedvenc animénknek. Aztán elkezdtünk felnőni? Vagy szimplán mások kezdték kitölteni napjaink nagyrészét?
Hűs reggelen a szél faleveleket sodor
A járdán, sárgán, mind zizegve fél
Megfakult képek sorozatát látom
Ahogy tüzes emlékeimre ráfagy a dér
Elhidegültünk, a szívem se forró
Úgy érzem magam, mint egy elszáradt kóró
Ha rajtam múlna, már nem lenne barátom
Azt látom néha szinte idegen a családom
Ez mind az én hibám, mindenért bocsánat
Magányos vagyok, csak nézd meg a szobámat
Sötét és hideg nincsenek emlékek halomban
Didereg a szívem, ott kuporog a sarokban
Érzelmeim tengere befagy, és kiapad
Nem vagyok más, csak egy kiszáradt sivatag
Csak most érzem tettem, szörnyű oldalát
Úgy sajnálom, hogy akkor nem figyeltem oda rád
Forró a nappal, de az éjszaka jéghideg
Hogy itt legyél velem, neked nem éri meg
Pedig én is vágynék már, akarom, kérlelem
Ha kibírsz még engem, kérlek légy velem…
[center]
eksar:
Nagy vonalakban, de még vannak hiányzók, köztük Szilvi is, ha esetleg tudsz szólni neki facen, én sajnos nem tudok belépni a régi facembe.
Olyan már nem lesz szerintem, max idővel új tagokkal esetleg, de az még rengeteg idő, már ha egyszer újra beindul itt az élet.
Az a "generáció", akik akkor törzslátogatók voltak, ma már kicsit más életvitelt élnek, ezért nem tudok én se már úgy foglalkozni itt a dolgokkal, mint akkor, persze jelenleg próbálok sok mindent tűzben tartani egyszerre, így pláne nehéz.
Igen, néha velem is szembejön ilyen retró videó, msn stb-ről, és csak nézek, hogy mikor voltak ezek még, de én többnek érzem ennél is.
Nekem továbbra is van olyan anime, amit várok hétről hétre, de tény, hogy gyorsabban eltelik addig az idő, mint mikor még csak suli volt meg otthon egyedül, így annyira nem kattogok ezeken.
Itt van az Attack on Titan is, ugye még nagyba ment az oldal, mikor elkezdték adni, nagyon várom már a végkifejletet, de nincs nagyon időm kattogni, hogy mennyi idő van még addig, eltelik, észre se veszem már.
goku5:
Pedig pont pár nappal előtte került ki egy viszonylag nagy oldal fejlesztés, hogy írtál.
Jelenleg ezen ügyködöm, de az elmúlt 1 hétben inkább a felöltésekre fordítottam az időt, na meg a magánéletem is sűrű volt most.
Azért ha csak a letöltések frissítését nézzük, már az nem egyszerű, a régi és az elmúlt közel 10 év animéit begyűjteni és felrakni, ami nem volna annyira nehéz, csak sajnos ncore-ra is szeretnek felrakni az ilyen részenként 2-3gb-os kiadásokat, amit szerintem nem sokan szednének le, valamint a Megás tárhelyet is néznem kell, hogy minél jobban ki legyen használva, így amiből tudok, keresek tömörebb releaset nyaa-n és ahhoz igazítom a feliratot stb, ezzel megy el sok idő, na meg, hogy eleve ami jó is méretben ncore-on, azoknál sincs a felirat az mkv-ba rakva, így azt is nekem kell.
Szóval én ahogy tudom, csinálom a dolgokat.
Jelenleg az animechart-fansub rendszer továbbfejlesztése az elsődleges, utána majd kap az oldal máshol is ráncfelvarrásokat.
goku5 írta:
Dilikutya:
Szerintem olyan hogy kézzel írott postai levél már nem is létezik! Manapság ebben a rohanó digitalizált világban.
Nemrég pont írtam is hogy amikor is nekem kellet hirtelen írni pár sort mi lett a vége. Hát csupa macskakaparás. Tele helyesírási hibákkal. Már ennyire elszoktam tőle de szerintem legtöbb valaki is. Manapság már ez a billentyűzet megy. És hozzá a hibajavító.
Még létezik kézzel írott levél! Pont fansub csapattársam az, aki még levelezik. Meg is lepődtem rajta, hogy még vannak, akik csinálnak ilyet!
Én is észreveszem magamon, hogy nehéz kézzel írni. Valahogy annyira lassúnak érzem, pár sor után kezd megfájdulni a kezem. Pont, mert elszoktam tőle. Nekem helyesírási hiba nem olyan sok szokott lenni, de azért több, mint régen. Mert már az ember agya megszokta, hogy gépelünk és ott a del, ha elcsesztünk valamit. Így már kézzel írásnál is automatikusan jelentkezik ez a megszokás, csak épp amikor ott a hiba, hiába keresnénk a del gombot! XD
eksar írta:
A minap azon gondolkodtam, mennyi minden változott. Msn, skype stb. Myspace iwiw. Mi meg tobzódtunk azon mi lesz velünk, amíg nem jön az új része a kedvenc animénknek. Aztán elkezdtünk felnőni? Vagy szimplán mások kezdték kitölteni napjaink nagyrészét?
Pont pár napja kattogott nekem is ugyanezen az agyam, amikor pakolásztam a cuccok közt és megtaláltam a régi kamerámat! Eszembe jutott az iwiw, meg a skype is. Amikor még szinte csak épp bejött a f@szbúk, a haverok nyígtak, hogy csináljak már fiókot, mert az iwiw már leját lemez. XD
Mintha csak tegnap lett volna... Aztán pislantok egyet és melózni kell menni, hogy fussa az 1000Ft-os kiló kenyérre!
Szerkesztette: SSJ2Vegeta1 - 2023.02.01 14:32:59
Ugh regen voltam ismet. Sajnos akarmennyire szeretnek gyakran felnezni nem sikerul :/ heti szinten probalok majd azert
Szerencsere ma es holnap szabizok, igy itt is vagyok
Tovabbra is nehez napokon vagyok tul, tegnap pl olyan labfajasom volt, hogy sokaig csak vergodtem de most mar jobb
Goku5: az nagyon nem jo, azert az megviseli az embert rendesen. Nalam szerencsere lehet nyugi tempozni, neha kell sietni, de amugy meg nyugis.
Nem nalunk nincs, max a vezetoallasos targik vagy ahogy bent nevezik a Jet. De ahhoz kell a jogsi ami nincs, szal marad a hagyomanyos kezi beka. Valtozo amugy, tobb fele elektronikai cuclik vannak meg kabelek. Van egy ilyen fura vasas anyag ami kb fel tonna, na es vannak napok amikor abbol nem egyet huzkalok, de a kabelek is vannak ilyen sulyba ^^" vannak konnyebbek, pici dobozok ilyesmik is.
Igen persze, azert is mondtam, hogy van kivetel, de en gyakran tapasztaltam ezt a rosszabb verziot, nem mindegy szerintem milyen boltba is vagy elado, van ami valoban tok nyugis
Ezt a virag temat vagy egy haz van rajta nagyon nyomjak, pedig lehetne pl valaszthato, na tuti valami animes lenne de teny a funkcioja legyen mukodo kepes inkabb ^^"
Eksar: juj de szerettem azokat, az msnt a mai napig vissza sirom, es ha megcsinaltak volna mobilra szerintem szet alazna a messengert es tarsait. Az iwiwet nem szerettem, de a myvipet igen, oda neha felnezek csak ugy es ott tenyleg mintha megallt volna az ido csak az emberek kora nem. Kint van az altalanos sulis kepe de mar 23 eves pl az adott ismeros 👽🌌🚀🛰🌠🌙♾
🔪 花子くん (七番さま 🔪
🌙 柚木つかさくん 🌙
🦊🍂 "狐の鉤爪を解き放て !"
Nanabansama_Tsukasa:
Múltkor néztem a TheVR-osok egyik videóját, abban is ezek voltak a témák többnyire és én is így voltam vele, hogyha visszahoznák az msn-t, nagyot menne szerintem, akár gépen, akár telefonon, persze inkább telón menne ma már, de az a rengeteg plugin ami volt hozzá, nagyon jók voltak, pl tényleg, hogy ment a vinamp-on pl a zene és mutatta mit hallgatsz, másik rezgetése, ha nem figyelt az üzenetedre stb, simán felraknám kicsit nosztalgiázni, ha lenne.
Nekem a közösségi platformok sose mentek úgy, azok annyira nem mozgatnak, de tavaly én is gondoltam egyet és felmentem myvipre, minden a régi, nem is értem ki üzemelteti mai napig pl, meg minek, van-e értelme.
eksar:
Ne is említsd. Csak öregebbek leszünk minden nappal. Pláne évvel. És hogy változunk. Pláne hol vannak már azok az úgynevezett "gondtalan" fiatal évek!? Akkor nem az volt az első hogy munka meg megélhetés. Hanem mikor jön az új anime.
SSJ2Vegeta1:
Bocsi túl figyelmetlen voltam. Sajnos nem annyira olvasok mindent a főoldalon. Sajnos egy újabb látványosabb esetleg képes dolog jobban felhívja az ember figyelmét. Ezt nem bántásképpen mondom, csak sajnos nem volt túl feltúnő számomra.
Dilikutya:
Erre mondanám hogy olyan nincs! Hány éves az a barát hogy még kézzel írja a leveleket és postán küldi el. Pláne mennyi amíg azt megkapja az ember és még válaszoljon is rá.
Még emlékszem mi volt középsuliban. Egyrészt még tényleg kevesebb hibával írtam. De soha nem voltam jó helyresíró. Viszont ott főleg törtin a tanár fejből szinte lediktálta az egész könyvet. Márt nem csináltunk egész órán csak írtunk. Hány meg hány oldalt írtam akkor tele akárcsak egy nap alatt is. Bezzeg manapság még nem is írok semmit. Max a napi aláírás a jelenlétin. De az is lassan már csak egy szignó lesz.
Nanabansama Tsukasa:
Ne is említsd a lábfájást. Mikor a céghez értem szinte lábra nem igen tudtam állni nap végén, annyira fájt. Vagy akár minap is milyen jó volt már hogy jó megrendelés szám van és ketten voltunk 4 ember munkájára. Az is igen élvezés volt. Vagy eleve ha már egy valaki hiányzik mindig én maradok egyedül és nem más.
Nálunk is vannak vezető állásosak. Sőt még meg is csináltatták velünk a jogsit rá. (franc essen bele a 15 hónapos szerződés hosszabbításunkba) De amúgy nem olyan a munkám így nem is használom azokat. Sőt eleve mivel nem is használom nem is igen van nagy gyakorlatom vele. Pedig könnyű a használata. Na meg ahogy tényleg lehet azzal suhanni. Jó gépek. Bezzeg van egy fiatalabb munkatársam jogsi nélkül pár hónap múlva inkább őt tették hasonló gépre mint engem. Aztán meg nézem ahogy a 23 évével ott áll rajta és nap végén is szinte kipihent. Én meg végig rohanom a napot az egész napot 36 évesen. (na jó tegnap töltöttem még csak be)
Emlékszem még az első Junior kártyámnál még legalább lehetett választani pár dolog közül. De az meg tényleg kár hogy nem mi választhatjuk meg mi is legyen rajta. Pláne ha már úgyis elég sokat kell fizetnünk érte. Pl egy éves hártyahasználat több mint 5000Ft. De hogy miért ennyi nem értem. Vagy pláne ha már 3 évente le kell cserélni. Bár nem értem minek. Akkor is miért kell még pár ezret fizetni érte? Ha a bank miatt kell cserélni. Így legalább lehetne tényleg valami választás hogy mi legyen rajta. És ne ők döntsenek már mindenről. Amúgy ez az animés jól hangzik. Bár nem is tudom milyen érzés lenne egy boltban elővenni mondjuk egy gokus képet és azzal fizetni!?
goku5 írta:
Dilikutya:
Erre mondanám hogy olyan nincs! Hány éves az a barát hogy még kézzel írja a leveleket és postán küldi el. Pláne mennyi amíg azt megkapja az ember és még válaszoljon is rá.
Még emlékszem mi volt középsuliban. Egyrészt még tényleg kevesebb hibával írtam. De soha nem voltam jó helyresíró. Viszont ott főleg törtin a tanár fejből szinte lediktálta az egész könyvet. Márt nem csináltunk egész órán csak írtunk. Hány meg hány oldalt írtam akkor tele akárcsak egy nap alatt is. Bezzeg manapság még nem is írok semmit. Max a napi aláírás a jelenlétin. De az is lassan már csak egy szignó lesz.
Az a barát kb középkor elején jár. Külföldi ismerőse van, vele leveleznek. Én is meglepődtem, amikor mondta, ugyanúgy, ahogy most Te is.
Suliban én is sokat körmöltem, de jelenleg már nekem sincs nagyon írnivalóm. A jelenléti most az én esetemben is napi kitöltős, aláírós. De mivel az előző melóhelyemen ezt a főnököm csinálta és nem szoktam meg, úgyis elfelejtem. Majd hóvégén visszamenőleg meg firkálhatok, ha rámszólnak, hogy üres az egész! XD