Bejelentkezés
Név
Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Oldal: 1 / 9 1 2 3 4 > >>
 Téma nyomtatása
Anime a tévében
DreamerZ
#1 Hozzászólás nyomtatása
2012.07.16 21:50:00

Adminisztrátor

Regisztrált: 23.04.11

Megtekintett animék: 14

Figyelmeztetés státusza:
warningwarningwarningwarning
Ilyen topicot nem láttam még. Ha mégis van, kéretik törölni.

Ugyan az Animaxon még mindig csak ismételnek, más csatornákon elvétve ugyan, de előfordulnak az animék.
A film+-on elég gyakran ismételnek pár darab Ghibli-filmet, a Viasat6-n fel szokott tűnni a D, a vámpírvadász, a Pro4-n a Tokiói keresztapák és a Gőzfiú. A film+2-n nemrég volt a Wonderful Days premierje.

Az aktuálisok:
RTL Klub: Beyblade
tv2: Beyblade
CN: Beyblade - hamarosan új részekkel!, Inazuma Eleven, Bakugan
Nickelodeon: Monsuno, Avatar - Aang legendája
Viasat6: Az igazi szellemirtók (mely nem számít animének, de a későbbi évadokon észrevehetően ott van a japánok keze nyoma)
DaVinci Learning: anime stílusú oktató-rajzfilmsorozat
Animax: FMA-Testvériség a jövő héttől, Deltora Quest a DBGT helyett, Rozsomák augusztustól
A neten egyáltalán nem, vagy hiányosan fellelhető sorozatokhoz keresek szinkronokat.

Galéria
DreamerZ
#2 Hozzászólás nyomtatása
2012.07.30 17:02:44

Adminisztrátor

Figyelmeztetés státusza:
Augusztus 25-26., Nickelodeon: Avatar - Aang legendája
Mind a 3 évad maratonban + az új Avatar-sorozat 1. része.
A neten egyáltalán nem, vagy hiányosan fellelhető sorozatokhoz keresek szinkronokat.

Galéria
goku5
#3 Hozzászólás nyomtatása
2012.07.30 17:33:59

Szuper Fórumozó

Regisztrált: 25.05.10

Megtekintett animék: 0

Figyelmeztetés státusza:
Na pont most néztem meg az új sorozatot!
Egész jó, annak ellenére, hogy csak 12 részes!
De szerintem túl sok benne a modern technika nincs már olyan hatalma a hajlításnak!
De még ilyen maratont sem néztem biztos jó lesz!Grin
Az élet olyan mint egy doboz bon bon, sohasem tudhatod mit veszel belőle!

Galéria
DreamerZ
#4 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.02 12:04:40

Adminisztrátor

Figyelmeztetés státusza:
Braval nemrég kezdtük el nézni az első sorozatot. Ahhoz képest, hogy nem igazi anime-sorozat, egész jó a története, a rajzolása furcsa, de bejön.
Szeptember 2-n a Korra legendájának a 2. részét is leadják.

Az Animax még mindig nem tette ki az augusztusi műsorbeosztást, Animare-ra sem került még fel, de porton kint van mi lesz a GitS helyett keddenként: Slayers 4. évad.

Az AXN válaszolt az Animaxos kapcsolatos kérdésekre. Augusztusban és szeptemberben is lesz premier, de nem anime. Remélem filmsorozat helyett inkább olyan rajzfilmeket adnak majd le, mint a Dilbert vagy az Extreme GhostBusters. Előbbi a német Animaxszon is megy. Illetve mivel a Sonyhoz tartozik, lehet, hogy a Sötét zsaruk rajzfilmváltozatára is lehet majd számítani (német Animaxszon is adják), vagy pár Marveles, DC-s amcsi rajzfilmre.

Galéria
DreamerZ
#5 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.02 23:02:34

Adminisztrátor

Figyelmeztetés státusza:
Animare-n kint van az augusztusi műsorbeosztás 19-ig.

Vampire Knight helyett péntekenként: 10 dolog, amit utálok benned - 2. évad
Hello Kitty helyett hétvégén is Kilari-ismétlés lesz.
D.Gray Man helyett hétvégente helyett The Sing-Off - 2. évad, dupla részekkel (amerikai, zenés tehetségkutató műsor, a 2. évad 5 részes).

Galéria
SSJ2Vegeta1
#6 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.03 15:38:19

Tulaj

Regisztrált: 15.04.08

Megtekintett animék: 34

Figyelmeztetés státusza:
De jó lenne megnyerni az 5-ös lottót, mikor ilyen 1-2 milliárd a nyeremény, azon kívül, hogy lekötném szinte az egészet, tuti, hogy megvenném az Animax-ot, átnevezném stb, 8-24 óráig menne a műsor és lenne is évente bőven új anime, minden szinkronost feliratosan is lehetne adni, hogy mindenkinek megfeleljen. Mert nem tudom mi lesz ősszel, de ez az állandó ismételgetés meg ilyen barom műsorokat adnak... persze biztos nehéz fenntartani egy ilyen csatornát, meg nem olcsó egy anime, pláne az újak, de mi értelme ezeknek a tehetségkutató meg egyéb élő sorozatoknak, azt nem tudom, vagy kötelezik őket?
ctanime.hu/images/extra/ctanime_usersign.png
ctanime.hu/images/extra/ctanime_userbar_2.png
ctanime.hu/torrent/torrentbar.php/2.png

http://ctanime.try.hu Galéria
goku5
#7 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.03 21:24:59

Szuper Fórumozó

Figyelmeztetés státusza:
SSJ2Vegeta1
Hát annyiból biztos nem tudnád megvenni!
Amúgy annyiból talán az animéket tudnád megvenni, de szinkronizálni már biztos nem!
Úgy halottam még tavaly, hogy 1 rész 1 szinkron 5000 kap!
De amúgy tényleg lehetne már tényleg valami új!
Na de bízzunk benne, hogy talán majd szeptembertől (ősztől) lesz valami új!

Galéria
gabi19950519
#8 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.03 21:43:43

Fórumozgató

Regisztrált: 01.07.11

Figyelmeztetés státusza:
az animaxtól már nem sokra lehet számítani..menni fog a műsor míg a meglévő animék jogai be nem zárnak és vége..
sztem

Galéria
SSJ2Vegeta1
#9 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.04 11:34:33

Tulaj

Figyelmeztetés státusza:
goku5:
Miért? Szerintem biztos nem kerül egy csatorna olyan sokba, pláne egy ilyen nem túl népszerű, ami eleve csak néhány órát megy. De ha sokba is kerülne, akkor inkább új csatornát alapítanék, az már biztos megvan kevésből is.

5e Ft-ot kap egy szinkronszínész egy részért?
Mondjuk gondolom attól is függ, hogy mennyit szerepel a részben, nem lenne olcsó a szinkron se, de heti 2 részes kiadással, ami szerintem jó, nem lenne vészes.

Amúgy leköt az ember 1-2 milliárdot és az rengeteget kamatozik napi szinten, híradóba szoktak erről beszélni mikor nagy a tét, most nem emlékszem már pontosan mennyit, de biztos kijönne naponta legalább 1 résznek a szinkronja.
De hát ilyen soha nem lesz, mármint, hogy egy milliárdos pl támogassa a magyar anime csatornát.

gabi19950519:
Tudsz valamit, vagy csak feltételezés?

xman7
#10 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.04 12:19:16

Szuper Fórumozó

Regisztrált: 19.08.09

Megtekintett animék: 95

Figyelmeztetés státusza:
Sziasztok!
Az animax nyáron sosem kezdett új animébe sőt friss sem volt max akkor ha tavasszal kezdték és belecsúszott a nyárba mint a Narutó stb.
Nyáron eddig is ismételgettek.
Így az eddigimenetrendet követve augusztus vége de inkább szeptember előtt nem várnék újat.
Nyugalom a hosszú élet ritka!

Megpróbálni elfelejteni valakit, akit szeretsz, olyan, mintha megpróbálnál emlékezni valakire, akit soha sem ismertél.

´Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, melyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a határokon.´
Normális voltam egészen addig, míg nem találkoztam ezekkel az idiótákkal, akiket a barátaimnak hívok!

dadits.hlab.hu/e107/e107_images/newspost_images/hir_bleach.jpg

http://madseth.atw.hu/ Galéria
goku5
#11 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.04 12:52:40

Szuper Fórumozó

Figyelmeztetés státusza:
Na igen én is folyton ezért mondom a szeptembert, ha akkor sem jön semmi új akkor már jogosan bírálhatjuk.

Na ja a heti 2 rész leszinkronizálása még beleférne, de a rész, vagy maga a csatornáé nem! Megalapítani meg még biztosan többe kerülne, nem beszélve, hogy mi adná? Ez is egy nagy csoport tagja!
Ez az 5e meg a főbb szereplőkre vonatkozott!Hehe

Galéria
DreamerZ
#12 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.04 14:18:19

Adminisztrátor

Figyelmeztetés státusza:
goku5: szeptemberben sem lesz premier. Megírták az AXN facebook oldalán.

Ez az 5 ezer hülyeség, ugyanis a szinkronhangok ára függ a tekercsek számától és talán, de csak talán, attól is, hogy kiről van szó.

"Az általunk megkérdezett szakmabeliek elmondása szerint 1990-ben 3500 és 4000 forint közötti összegbe került egypercnyi magyar szinkron, vagyis ez alapján kellett kigazdálkodni a szinkrondramaturg, a színészek, a rendező, a hangmérnök, a rendezőasszisztens, a gyártásvezető munkadíját és a stúdió összes további költségét. Húsz év telt el, de ez az összeg nem emelkedett, sőt, ahol mégis változott, ott lefelé."

"A piaccal persze együtt jár a verseny, de ma ott tartunk, hogy van, aki 2000 forintért vállal be egy percet, holott 3500 forint alatt nem lehet garantálni a minőségi munkát. Ha az ember színészekkel dolgozik - márpedig a magára valamit adó stúdiók nem engedhetik meg maguknak, hogy ne színészek adják a hangokat -, akkor őket ki kell fizetni, nem lehet ez alá az összeg alá menni. Így azok a stúdiók, amelyek tartják magukat a minőséghez, gyakorlatilag 1990 óta ugyanannyi pénzért dolgoznak, miközben a villany, a rezsiköltségek a sokszorosukra rúgnak."

Én azon szoktam kiakadni, amikor különböző fórumokon az Animaxszos-szinkronokat fikázzák. Mint hozzáértő ember, állítom, hogy nem csak az RTL-hez viszonyítva, de az amerikai tévésorozatokkal is összevetve, a legigényesebb szinkronok, amiket az utóbbi években hallottam.
Az RTL-nél kb. 15 hangot használtak össz-vissz minden sorozatban, a többségük kezdő volt akkoriban, és ezt hallani is lehet a szinkronban! Tehát Olcsó János megoldást alkalmaztak. Hihetetlen, mert az RTL tele van lóvéval, míg az Animax kis csatorna, kevesebb pénzzel, mégis odafigyeltek, ügyeltek a szereposztásokra. Náluk olyan hangokat hallottam az animékben, akik a nagy hollywood-i filmekben is szinkronizálnak. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha animében hallom majd ezeket a magyar hangokat. Nekem ezért fog hiányozni az Animax, ha megszűnik.

Egyébként tudom mi a fanok baja. A többség azért rinyál,
mert nem a kedvenc japán szinkronhangja beszél magyarul,
mert le lettek fordítva a nevek (ld.: Bleach, Naruto, FMA - Homonculusok nevei, stb.) Komolyan, a fejemet fogtam, amikor olvastam a fórumokon, hogy az FMA-ban miért Buja, Irigy, Kapzsi, stb. lett, miért nem maradt angolul.
Ebből is látszik, hogy az Animax célközönsége igénytelen, az igénytelenséget követeli, ezeknek megfelelni...komolyan...Ráadásul még buták is...Hogy nem lehet megérteni azt, hogy több száz ember ebből él meg? Ebből vesz kaját magának, ebből fizeti a számlákat, ebből ruházkodik és a többi...A szinkronizáláshoz vállalkozói kiváltása szükséges, fizetni kell utána a járulékokat, a tb-t, az adót, a könyvelőt, stb. A stúdiók sem egymás mellett vannak, a benzint megint csak a szinkronhang fizeti meg. A meló sem mindennapos, elképzelhetőnek tartom, hogy egy gyengébb hónapban pár szerep jut valakinek. Ez egy szakma, dolgozni kell, és igen, ők is emberek. 10-14 órákat képtelenség koncentrálni, nekik is van szar napjuk, van életük, legyen akármilyen jó színész, nyilván meglátszik az alakításán, hogy felkelés után, vagy egy hosszú nap után csinálta meg a szerepet. A szinkron milyensége függ a rendezőtől, hogy mennyire avatja be a részletekben, és függ a megrendelőtől is, hogy mennyire nyúl bele a zsebébe. Minőségi vagy összecsapott, gyors munkát akar-e.

Szóval az Animax szinkronok baromi jók, messze a legjobb a műfajban. Az RTL-é meg igénytelen. Angol szövegkönyvből fordított, a neveket megcserélték, a hangok rosszul megválasztottak. Ha ők csinálják a DBGT szinkronját 10 év után, biztos elfelejthettük volna Bozsó Pétert, Csík Csaba Krisztiánt és a többi, pár mondatra visszatérő szereplőt.

És sokan az RTL-s szinkronokért kampányolnak. Nekik csak gratulálni tudok! Ha elérik a céljukat (már ha lesznek még animék), akkor már tényleg lehet sírni a minőségért.

Galéria
gabi19950519
#13 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.05 13:14:34

Fórumozgató

Figyelmeztetés státusza:
csak egy feltételezés volt és reménykedek h nem így lesz Grin

Galéria
animeboy
#14 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.12 14:55:43

Aktív Fórumozó

Regisztrált: 31.07.09

Megtekintett animék: 68

Figyelmeztetés státusza:
Sziasztok

Azt nem tudom hogy a színészek hogyan és mennyi pénzt kapnak a szinkronért vagy mi a tarifája de az biztos hogy nem sokat keresnek csak szinkronnal. Ezt szokták is mondani interjúkban stb.

Az Rtl-es szinkronokal meg szerintem nincsen semmi gond beleélés szempontjából mert azért jól beleélték magukat a színészek.
A fordítás meg olyan dolog hogy az a stúdió hibája inkább vagyis a benne dolgozó szakembereké.
Az meg megint más tészta hogy mennyi hang volt.
Ez függ pár dologtól. pl. Nem minden szinkronstúdió dolgozik együtt minden színésszel. Nem biztos hogy akkor pont ráértek volna csinálni más hangok is,mert ugye ők általában színészek is és vannak szerepeik. Vagy csak nem vállalta más. Na meg lehet itt a pénz is dominált stb.
Az lehet hogy az Animaxes,fordításilag jobb,bár ezt nem tudom mire lehet alapozni mivel a szövegkönyvet nem hiszem hogy meg lehetne nézni amiből dolgoztak a stúdiók. Amúgy az Animax is amcsi verzióból dolgoznak nem pedig a Japánból.
A Gt-nél meg befontam a hajamat a sok basszustól. XD

Ja és még valami így eszembe jutott, bár ez csak feltételezés.
Nálunk amerikai fordításból dolgoznak tehát az amcsik ha elszúrnak valamit akkor az a Magyarban is olyan lesz.
Szóval ezért lehet a magyar szinkronstúdiókat és fordítókat sem lehet hibáztatni mert ők valószínűleg törekednek hogy szinte szó szerint fordítsák le.

Szóval akkor én is igénytelen vagyok és szeretem az igénytelen Rtl-es szinkront. Grin Pfft
Én kíváncsi lennék a többiek véleményére is hogy milyennek találják az Rtl-es és Az Animaxes szinkront.
Szerkesztette: animeboy - 2012.08.12 15:06:44
Megismersz, megszeretsz, megszoksz, majd elfeldsz..Frown

Galéria
goku5
#15 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.12 17:02:54

Szuper Fórumozó

Figyelmeztetés státusza:
Na szerintem jó mind az Animax mind az RTL szinkron hangok, magával a szöveggel nem vagyok én sem megelégedve!
Lehet benne abban amit animeboy írt, hogy a fordítás fordítással lehet a gond! Nem első kézből van, meg persze a fordítók sem igen adnak arra, hogy magyaros és ne túlbonyolított legyen!
Nekem ilyen a Narutós árnyékklón............. túl van bonyolítva és nem túl magyaros!

A fizetésekről meg tényleg annyit, hogy nem mindegy mennyi a szöveg és hány részben, na meg az se melyik stúdió mennyit kínál, és a színész, (ha már bevált hosszú sorozatnál) mennyiért vállalja!

Galéria
gabi19950519
#16 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.13 15:44:46

Fórumozgató

Figyelmeztetés státusza:
onnan látszik meg hogy a magyar szinkron stúdiók sem szó szerint fordítanak hogy mikor a narutót lkzdte leadni a jetix majd azanimax átvette és új sznkront csinált néhol teljesen más a szöveg és nekem az animaxos sokkal jobban bejön

Galéria
SSJ2Vegeta1
#17 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.13 18:03:22

Tulaj

Figyelmeztetés státusza:
A Jetix a francia verziót vette meg, az Animax meg az angolt, legalábbis gondolom, hogy a Jetix franciával dolgozott, mivel tőlük szokás nálunk animét, mesét venni ha vágott, cenzúrázott, butított verzióról van szó és a DB után tudjuk, hogy mit tudnak összehozni a franciák, ott sem a magyar fordítókkal volt a gond, hanem már eleve a francia volt ilyen rossz.

DreamerZ
#18 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.13 21:57:50

Adminisztrátor

Figyelmeztetés státusza:
A Naruto az amcsiktól jött. A Jetix vágta, szinkronizálta, és ezt küldte el az európai Jetixeknek. A franciák tudtommal már nem terjesztenek animéket, az egész piacot kisajátította az USA.

Az Animax-ról én még mindig úgy gondolom, hogy vagy japán szövegkönyvből dolgoznak, vagy a japánhoz hű angol fordításból. Dragonball Network-n a kritikus blogger írta, hogy a GT magyar fordítása szinte egy az egyben a japán tükörfordítása volt, illetve a GT fordítója írta, hogy azért volt sok a basszusozás, mert a japánok a 'kuso' szót használják minden káromkodásra. Elmondása szerint volt olyan rész ahol 17x hangzott el. Ha már a japánok, akkor ő sem erőltette meg magát. De ha a szövegkönyv nem is japán, a szinkron, amit a fülesben hallanak a magyar hangok, az tuti, hisz sokszor egy az egyben a japán hanglejtést követték, illetve a szinkronhangos találkozón is elmondták, hogy olyan volt, mint újra megtanulták volna a szakmát, gondban voltak hogyan "szinkronizálják" magyarra az üvöltéseket, próbáltak japánosak lenni, aztán rájöttek a megoldásra, nehezen vették ki a hangsúlyos szavakat, stb.

Galéria
Dani
#19 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.15 14:37:18

Aktív Fórumozó

Regisztrált: 24.12.09

Megtekintett animék: 28

Figyelmeztetés státusza:
A Dragon Ball Z hamarosan visszatérhet a képernyőkre?
http://www.viasat...n-ball-z-2

Talán véget érnek az árny idők, és szeptember elhozza az animék újabb felemelkedését?

absintchild.files.wordpress.com/2013/01/banner012.jpg
Az álmaim nem a jövőről szólnak, hanem a múltról...
Az életünk csak más szemén keresztül nyer értelmet, mert ha senki nem néz ránk, az olyan, mintha nem is léteznénk
A gyengék mindig megelégszenek a szavakkal. Míg az erősebbek, azok nélkül halnak meg.

http://www.absintchild.wordpress.com
SSJ2Vegeta1
#20 Hozzászólás nyomtatása
2012.08.15 15:24:11

Tulaj

Figyelmeztetés státusza:
Hm, ez érdekes.
A Viasat6 ugye eléggé ráállt a régi mesékre, meglehet, hogy ezt is megszerezte és elkezdi adni. Lehet az is segített a dologban, hogy már netre kikerült a szinkron, így ha keveset is fizetnek az rtl-nek, nekik már megéri. De én nem értek ehhez, meg, hogy melyik csatornák mit üzletelnek egymással, melyikek "testvérek" stb. De nem lenne rossz, bár most már annyira nem izgatja a népet szerintem, már dvd-rip formájában porosodik itthon.
De ha meglenne az az 5 hiányzó rész, meg ami még úgy lett pótolva a régen kikerült verzióval, az jó lenne.
De a simának jobban örülnék, abból több hiányzik.

Oldal: 1 / 9 1 2 3 4 > >>
Ugrás a fórumra:
Hasonló témák
Téma Fórum Válaszok Utolsó üzenet
Magyar Anime-felirat kérések, keresések Kérések 128 2023.01.03 18:59:31
A kis hableány (Fox Kids- Saban - Anime - 1991) Kérések 1 2014.08.24 01:50:28
AMV-Anime Music Video Csevegő 247 2014.06.08 13:07:18
Anime cuccaitok Anime cuccaitok 210 2014.01.12 13:15:38